Indampers en drogers
De productie van melk- en zuivelproducten blijft maar groeien door de behoefte uit de markt, waardoor er meer drogers en indampers nodig zijn. Het is belangrijk om afwijkingen in het proces – waar melk omgezet wordt in poeder – nauwlettend in de gaten te houden, zodat de processen efficiënt blijven verlopen.
Ervaren in automatisering
Wij hebben ervaring met het managen en automatiseren van verwerkingssystemen op het gebied van drogen, verhitten en indampen. Hierdoor heeft het eindproduct altijd de juiste samenstelling en een hoge, homogene kwaliteit.
In het indampings- en droogproces wordt de melk onder vacuüm ingedampt, totdat 60% en 85% van het water verwijderd is. Daarna wordt de ingedikte melk in de drogers geperst en ontstaat er melkpoeder door de inblaas van warme lucht. Afhankelijk van het gewenste product worden er gedurende het proces nog ingrediënten toegevoegd of elementen onttrokken.
De voordelen zijn:
• Door de inzet van mechanische dampcompressie worden kosten bespaard op koelwater.
• De indamper-droger installatie beschikt over meet- en regelapparatuur voor een betere product-analyse.